Raluca Uluițeanu – Interviu

Poți da exemple de activități cu care îți ocupi timpul în perioada asta?

Eu sunt probabil printre puținii „norocoși” care lucreaza în aceasta perioadă. Cel puțin momentan. Evident, programul nu este cel obișnuit și nici venitul nu mai este același, dar sunt mulțumita că sunt sănătoasă și am activitate. În această perioadă mă bucur să am mai mult timp pentru mine.

Citesc mai mult și uneori colorez. Am reluat cursul online de limba germana și fac Tae-Bo cu Billy Blanks (youtube) așa cum faceam în facultate. Mă odihnesc mai mult și am grija sa mananc sanatos gatind la mine acasa (si este atat de bine cand vine pranzul și îmi fac o ciorbă proaspătă și o savurez în tihna – lucru de care înainte ma bucuram doar în weekend).

Și.. poate cel mai important, mă bucur în fiecare zi să-mi văd nepotelul așa la distanță, foto și video.

Cât timp stai pe internet și ce tip de media consumi?

De dimineața până seara laptopul este deschis și implicit internetul. E-mail, Facebook și Instagram, câteva bloguri faine… și mai nou Pinterest.

Ce sugestii de activități utile, de învățare sau doar de relaxare ai avea pentru cei de acasa?

Este o perioadă bună pentru dezvoltare și creativitate, așadar cred că fiecare ar trebui să se gândească la ceea ce îi place să facă mai mult și mai mult. Iar apoi, să facă. Indiferent că este vorba de citit, de scris, de urmat cursuri online, de învțat o limbă străină, de gătit, de dansat sau de făcut sport… cred că trebuie să fim mulțumiți că suntem sănătoși, și noi și cei dragi nouă, și să ne bucurăm de aceste momente de solitudine.

Te-ai gândit ce o să faci în prima zi când se anulează izolarea socială?
Cel mai probabil o să fie o zi de luni și voi merge la birou. Însă voi aștepta cu nerăbdare weekendul și poate am să dau o fugă la munte. Îmi e așa un dor de o călătorie frumoasă… Iar până o să vină acel prim weekend de libertate, o să dau o fugă la nepoțel, să îl smotocesc puțin.