Raluca Vasile – Interviu

Antreprenor creativ specializat în branding senzorial și blogger de lifestyle.

Consultant de experiențe senzoriale (ateliere de creație parfum, ayuryoga, ayurveda, ayurveda coooking, experiențe food wine pairing, aromaterapie, smelling), Health & Wellbeing Coach (este Ayurveda Doctor, Trainer de Wellbeing și Dezvoltare Personala & Holistic Nutriționist certificat după o pregătire de 4 ani în India și SUA) și Parfumier certificat internațional.

Este artizanul atelierului de parfumerie și cosmetică naturală Your Personal Aroma. Creează parfumuri personalizate în funcție de personalitate, stare, ADN, anotimp, nume și anotimp.

Pasionată de cosmologie și metafizică orientală, îmi place să citesc, să gătesc, să fac mișcare, în special să dansez, jogging și yoga. Cel mai mult însă îmi place să împărtășesc experiențele cu prietenii, colegii și clienții de la atelier și cabinet și îmi este foarte dor să ies cu prietenii mei joia la dans.

Poți da exemple de activități cu care îți ocupi timpul în perioada asta?
Primele săptămâni le-am petrecut în laboratorul de parfumerie. Știam din experiență că perioada acesta aduce cu ea o oarece anxietate, și cum eu sunt obișnuita să aduc alinare și bucurie prin experiențele, parfumurile și cremele mele terapeutice, am gandit repede și câteva rețete noi.

De la parfumurile pentru starea de bine Alchemy, gel dezinfectați de mâini, gama Ayurveda Wellbeing de uleiuri, loțiuni și creme ayurvedice terapeutice, lumânări karmice, și acum lucrăm la o cutie cadou de Calătorii

Parfumate, un kit de creație parfum pentru acasă, un proiect de ateliere mai vechi, căruia i-am dat o utilitate și de acasă, și cum călătoriile îndepărtate vor fi o problemă în perioada următoare, călătorim de acasă prin arome Italia, Spania, Bali, Maldive, Seichelles, Cuba, Caribele sau America de Sud, India, Dubaiul sau Thailanda etc.

Pentru că simțul mirosului este conectat cu memoria, este că o terapie și o visare prin intermediul esențelor, pe care învățăm să le combinăm după câteva rețete personalizabile funcție destinația dorită.

Acum citesc, fac mișcare și dans zilnic, pregătesc revenirea și în fiecare dimineață la ora 10 mă întâlnesc cu prietenii online pe pagina Casa cu Arome și grup pentru o sesiune gratuită de meditație pentru starea de bine timp de 21 de zile până pe 6 mai.

Cât timp stai pe internet și ce tip de media consumi?

Dimineața încep cu meditația zilnică pe pagina de facebook și apoi ceaiul și micul dejun. Apoi am 30min de dans sau mișcare cu antrenorii mei pe care îi urmăresc online și trec în revista principalele știri și socializez cu prietenii mei de pe social media, ne încurajăm reciproc J. Face bine la moral.

Apoi gătesc și fac activități offline până seara când aprind televizorul și fac zapping prin știrile de seară și filme.

Ce sugestii de activități utile, de învățare sau doar de relaxare ai avea pentru cei de acasă?

La modul general să facă o listă cu lucurile care le fac cel mai mult plăcere și să dedice cât mai mult timp acestor activități. Este o ocazie unică, avem mult timp la dispoziție și e păcat să îl irosim sau să ne plictisim. Să îmbine online-ul cu offlineul, zilnic.

Activități offline: gătit, mișcare minim 30min zilnic, jocuri de societate, răsfăț cu o baie cu spumă sau cosmeticele preferate, un somn bun, trezit sau culcat la ore constante (este foarte odihnitor). Mișcarea, hrana sănătoasă și somnul ne dau o stare de bine și ne îmbunătățesc starea de spirit și de sănătate (imunitate).

Activități online: filme, muzică, networking. Socializați de la distanță cu prietenii apropiați, cu familia distanțată sau sunați persoanle dragi.

Te-ai gândit ce o să faci în prima zi când se anulează izolarea sociala?
Îmi doresc să merg la o seară de dans cu prietenii apropiați, așa cum obișnuiam, dar probabil va trebui să mai aștepte un pic. Îmi doresc să stau mai mult în aer liber, să merg la jogging, să stam în curte cu prietenii, la un grătar, la o vorba.

Voi relua întâlnirile săptămânale de meditație, ayuryoga, consultațiile de ayurveda și atelierele de creație parfum, aceste activități creative îmi țin mintea ocupată îmi aduc împlinire. Îmi doresc însă să fim precauți în lunile următoare până la oficializarea vaccinului, să fim rezervați cu vizitele la părinți pentru a-i proteja, pericolul încă există deocamdată, dar viața trebuie să mergă înainte, decât că va trebui să avem mai multă precauție.

Și în continuare nu ar trebui să renunțăm la lucrurile care ne fac plăcere, ca o plimbare sau activități în aer liber de care am fost privați în acestă perioadă.