O nouă sală de sport multifuncţională cu 2500-3000 locuri

Sala urmează a fi amplasată în Zona Cap Pod Decebal – Pţa. Romană mai precis între breteaua de subtraversare Pod Decebal, dig Someş şi Str. Fântânii. Amplasamentul este unul central cu mare vizibilitate atât de pe podul Decebal cât şi din Pţa. Romană. Amplasamentul fiind central prezintă marele avantaj de a fi uşor accesibil tuturor cetăţenilor.

Prin realizarea acestei săli se va elimina un mare handicap al sătmărenilor şi anume acela de a fi singurul municipiu reşedinţă de judeţ fără o sală polivalentă. În prezent amplasamentul este afectat de fundaţia unei construcţii abandonate, iar în parte este folosit, ocazional, pentru agrement de tip bâlci, așa cum rezultă din poză.

Sala urmează să rezolve două probleme majore:

Se realizează o dotare de interes municipal pentru competiţii şi activităţi sportive, pentru spectacole şi concerte. Se va rezolva din punct de vedere al mobilării urbane o zonă degradată aflată în plină zonă centrală.

Provocarea de foc la Novembarh 2022

Dupa Novembarh de acum cativa ani, unde am facut parte tot din echipa de foc, din vorbă-n vorbă cu colegii despre modul in care se desfasoara proiectarea, executia si receptia constructiilor care se supun avizarii PSI, am ajuns la concluzia ca activez intr-unul dintre putinele domenii „favorizate” din punctul asta de vedere. Fără compromisuri.

Iar avantajul domeniului vine din partea beneficiarului.

Când ceea ce construiești e baza afacerii tale, când calitatea constructiei – pornind de la proiect și până la ultimul material pus în operă – te diferențiază de concurență, atunci vrei să construiești cum scrie la carte, nu să te bazezi pe faptul că merge și așa.

Poate merge, cu putin noroc, și cu un verificator un pic neatent, cu ceva materiale neagrementate, cu un diriginte de forma, cu un proiectant care și-a terminat treaba la predarea proiectului, cu un pompier mai prietenos la receptie. Dar pe termen lung ar putea fi o afacere proastă să te bazezi pe noroc.

Vorbind despre afaceri proaste… cât costă să iti pierzi toata afacerea intr-un incendiu?

Dar mai ales, inainte de toate, cat costa viata unui om?

Pornind de la aceste întrebări, provocarea pe care v-o propun este:

Cum vindem beneficiarilor ideea unui proiect si implicit a unei constructii sigure din punct de vedere al siguranței la foc? Pe o piață predispusă – pe bună dreptate, date fiind condițiile socio-economice – la a se arunca în cap după prețul cel mai mic… cum îl scoatem din reflexul de a merge, cu investiție minimă, la minima rezistență?