Ce mai jucăm azi? Recomandările săptămânii în materie de jocuri video vechi și noi pentru toate vârstele, gusturile și buzunarele

„După un referat finalizat, o lecție predată sau o ședință la distanță, dar mai ales pentru că în ziua de azi (aproape) toți stăm acasă și fiecare zi trece ca și cum ar fi vineri, parcă ne-am destinde puțin. Este fix acel moment când ai impresia că ai muncit din greu, dar realizezi că de fapt te-ai întins prea mult în fotoliu, iar acum ești obosit. Așa că gata cu munca, cu școala și cu treburile prin casă. Ieșim. Nu, nu pe afară. Stăm acasă, da?

Unii citesc o carte. Alții vizitează un muzeu virtual, urmăresc un spectacol de teatru online, văd un film sau un documentar pe o platformă de streaming. Sau pur și simplu se întreabă eu ce fac și intră aici.

Dacă ești din ultima categorie sau daca ești ca noi și preferi să-ți verși toate frustrările pe acel zombie nevinovat din fața ta, atunci am pentru tine cele mai bune recomandări de weekend, final de lună sau perioadă de autoizolare, bineînțeles în materie de jocuri video.

Nu voi lua la rând toate jocurile care sunt în mod obișnuit gratuite și pe care le poți accesa pentru tine sau pentru copilul tău, mai ales că cei mici probabil știu asta mai bine decât tine. Dacă ești părinte și vrei să afli, trebuie doar să-i întrebi.

Lista ar fi mult prea lungă, dar sunt sigur că ai auzit de Fortnite, Roblox, Minecraft (ieftin, dar nu chiar gratuit), League of Legends, DOTA 2, Counter-Strike: Global Offensive, Apex Legends, Hearthstone, Dauntless, Teamfight Tactics, Path of Exile, Destiny 2, Warframe sau mai recent Call of Duty: Warzone. Și acestea sunt doar o mică parte.

Așa că m-am axat pe titluri care în mod obișnuit nu sunt gratuite, dar pe care în această perioadă, în mod excepțional, le poți juca fără să-ți vandalizezi portofelul carantinat. Sunt recomandări pentru toate vârstele și gusturile care te vor surprinde atât pe tine, cât și pe cei mici.

O ultimă mențiune înainte să parcurgi lista. Asigură-te că jocul este potrivit vârstei jucătorului și anume faptul că nu îi permiți celui mic să joace un titlu clasificat 18+. Este responsabilitatea ta, iar noi nu avem cum să te controlăm. Apoi mai ia o pauză din cănd în când. Cola aia nu se bea singură. Pardon, sucul de portocale. Este mai gustos cu o plimbare scurtă prin apartament. Să începem deci.

Ghost Recon Breakpoint Free Weekend pe PS4, Xbox One și PC prin Epic Games Store sau Uplay, în perioada 27-29 martie.

Child of Light de la Ubisoft este gratuit până pe 28 martie pe PC prin intermediul aplicatiei Uplay.

Iar dacă tot ești aici, pe Uplay găsești și Rabbids Coding, un joc educațional 7+.

World War Z, Figment și Tormentor x Punisher gratuite pe Epic Games Store până pe 2 aprilie. Nu uita să intri săptămânal pe Epic Games Store deoarece ei oferă mereu jocuri gratuite.

Predator: Hunting Grounds free trial weekend are loc tot în perioada 27-29 martie pe PC (Epic Games Store) și PlayStation 4. Necesită abonament PlayStation Plus dacă te joci pe PlayStation 4.

Titluri gratuite PlayStation Plus în martie – Shadow of the Colossus și Sonic Forces

PlayStation Plus este un abonament lunar cu prețuri începând de la 40 RON/lună (până la 269 RON/an), dar există și un free trial de 14 zile dacă nu ai mai avut până acum. Oferă jocuri gratuite în fiecare lună și alte facilități precum reduceri suplimentare și acces multiplayer.

Ori and the Will of the Wisps a fost inclus recent pe GamePass pentru PC sau Xbox One. GamePass pe PC este 1 GBP pentru prima lună și apoi 4 GBP/lună. Cu peste 100 de titluri incluse, GamePass este probabil cel mai bun abonament online pentru o colecție impresionantă de titluri precum seriile Halo, Gears of War și multe altele. Dezavantajul este că necesită o adresă de UK când este setat contul, ceea ce implică puțină documentare fiindcă nu știi adresa unui hotel de acolo pe de rost, însă plata poate fi efectuată cu un card românesc sau cu Revolut. Pe Xbox One sunt și mai multe jocuri incluse în abonament, așa că alegi în funcție de platforma pe care o ai acasă.

ARMS gratuit până pe 6 aprilie pentru cei cu Nintendo Switch Online. Nintendo Switch Online este un abonament pentru cei care vor să se joace online pe Nintendo Switch și vine cu un free trial de 7 zile, după care este 4 EUR/lună sau 20EUR/an. Poți beneficia de ARMS chiar și în perioada de trial. Este excelent în doi, fiecare cu căte un joy-con.