Laptele

Deficienta de fier: Laptele are un continut foarte scazut de fier. Laptele este una din cauzele pierderii de sange prin tractul intestinal, cauzand scaderea resurselor de fier din corp.

Diabetul: un studiu a aratat ca din 142 de copii suferind de diabet, toti aveau nivele crescute de anticorpi pentru proteina din laptele de vaca. Se crede ca acesti anticorpi distrug celulele pancreatice care produc insulina.

Calciul: Vegetalele verzi pot fi surse cel putin la fel de bune de calciu ca si laptele

lapte bun

Continutul de grasimi: in arafa de varietatile degresate, produsele lactate au un continut ridicat de grasimi in comparatie cu numarul de calorii

Lapte integral 49%

Lapte 2%35%*

Branza cedar74%

Unt100%

Contaminarea: Laptele este in mod frecvent contaminat cu cu antibiotice si exces de vitamina D. Substantele ingrate de vaci ajung fosrte usor in lapte, iar chimicalele folosite pe scara din ce in ce mai larga in agricultura pot ajunge si in produse lactate

Lactoza: Multe populatii de orgine africana si asiatica nu pot digera laptele ceeace conduce la diaree si gaza intestinale. Zaharul din lactoza, cand este digerat se transforma in galactoza, un zahar simplu care este uneori asociat cu cancerul ovarian si cataracta

Alergiile: laptele este unul dinte cele mai frecvente cauze ale alergiilor. Foarte des, simptomele sunt subtile si nu pot fi legate direct de lapte deact in urma unor analize complexe.

Colici: Proteinele din lapte pot cauza colici la unul din cinci copii. Mamele care alapteaza pot si beau lapte de vaca transmite astfel de proteine copiilor.