Ikea a introdus panouri solare in magazinele din Marea Britanie

Desi guvernul conservator prefer sa taie cheltuielile pentru dezvoltarea metodelor alternative de energie pentru a oferi subsidii generoase producatorilor de combustibili fosili, compania suedeza insista ca “sondajele noastre arata ca o treime dintre proprietarii de case ar dori sa investeasca in panouri solare”.

Acelasi studiu facut de Ikea arata ca 60% din cei interesati sunt determinati de posibilitatea de a economisi. Desi statul britanic nu mai ramburseaza decat 6% din costul instalarii, panourile solare reduc factura de curent electric la jumatate. Un sistem tipic, care include 10 panouri costa 4550 de lire sterline.

John Sauven, directorul Greenpeace UK, considera initiativa Ikea binevenita: “ In ultimii zece ani lucrurile s-au schimbat mult, preturile au scazut si eficienta panourilor solare a devenit tot mai mare chiar si atunci cand este innorat. Acum energia solara este atat de raspandita incat aproape oricine are o cunostinta care a decis sa investeasca in energie solara”.

Nici macar reticenta lui George Osborne fata de energia verde si dragostea sa fata de metodele traditionale nu pot opri timpul in loc.