Ce poti face in izolare?

Nu prea îmi stă în fire să o iau razna, ba chiar mi se pare interesant să fiu creativ încât să găsesc alternative la ceea ce făceam în exterior. Asta poate fi o problemă, obișnuiesc (pe timp de pace) să fac minim 20k de pași pe stradă, în explorări urbane fotografice.

E important să gândim pozitiv, să nu cădem pradă îngrijorării sau panicii, să nu ne descărcăm pe cei mai slabi sau mai mici, să discernem și să triem informația. Absolut toată lumea are ceva de zis, e ca și cum auzi mii de voci concomitent. Se poate restricționa asta, se poate schimba muzica.

Poți da exemple de activități cu care îți ocupi timpul în perioada asta?

Lucrez de acasă cu studenții arhitecți din grupă, școala merge mai departe, prin corespondență. Fac curat, arhivez poze, caut în arhive vechi și în care nu am cercetat niciodată, și, poate cel mai interesant pentru mine, mă pot apuca în sfârșit să scriu varianta finală a cărții de teorie și filosofie a fotografiei, care va conține ideile pe care le predau de 10 ani în spațiul public și la facultate. Stau de vorbă cu prieteni și descopăr o comunicare din ce în ce mai empatică.

Cu câte persoane interacționezi peste zi?

Nu am un număr precis, cu membrii familiei, cu pisica și cu cățelul, sigur. Îmi sun prietenii pe care îi simt tecă au nevoie de o discuție și le induc o stare bună, pe cât posibil. Totul va fi bine, vom ieși cu noi conștientizări, vom aprecia mai mult esența lucrurilor și vieții în sine.

Cât timp stai pe internet și ce tip de media consumi?

Nu știu exact, probabil în jur de 3 ore pe zi. Mă interesează bineînteles rețele de socializare unde sunt activ cu moderație, în această perioadă. Urmăresc știrile, canalele de noutăți tehnice și pagini precum Amazon, Emag, Olx. Îmi aerisesc mintea căutând lucruri simpatice, smart, aparate foto, tehnologie nouă, chilipiruri.

Te-ai gândit ce o să faci în prima zi când iesi din izolare?
Probabil voi începe cu o plimbare de dezmorțire, continuată cu o altă plimbare 🙂.