Pod peste Someş

Realizarea unui pod nou în municipiul Satu Mare este o necesitate stringentă în condițiile în care traficul se desfășoară cu mari dificultăți la orele de vârf pe ambele poduri din municipiu. Un al doilea motiv care impune realizarea urgentă a acestui pod este acela de a devia traficul greu respectiv traficul de tranzit care distruge infrastructura rutieră și crează un mare disconfort pentru cetățenii din Satu Mare.

În momentul actual legătura între Dn19 Baia Mare – Satu Mare – Oradea se realizează prin tranzitarea municipiului Satu Mare pe podul Decebal.

Prin realizarea acestui pod, conform studiilor de circulație realizate, podul Decebal ar urma să se descongestioneze cu 40%, circulația pe acesta devenind în acest fel mult mai fluentă.

Podul urmează a fi amplasat în amonte de podul Decebal, mai precis între B-dul Henri Coandă și B-dul Independenței. Astfel urmează a se realiza un sens giratoriu major în dreptul străzii Ștrandului, podul urmând să se descarce într-un sens giratoriu major amplasat pe B-dul Independenței în fața noii biserici din cartierul M17.

Traficul greu de tranzit urmează a fi în totalitate direcționat pe acest pod, urmând a fi deviat pe trasee ocolitoare până la realizarea centurii de ocolire a municipiului.