Bigotismul naste idei tampite – stire sau fapt binecunoscut ?

Doua articole “bomba” cu titluri care ar trebui sa socheze in media anglo-americana saptamana aceasta, sunt mai banale decat stirea ca astazi ploua in Londra :

Cleric de top din Arabia Saudita declara ca “sofatul expune femeile la rau” si “bisericile trebuie distruse”

Intr-un sondaj de opinie, jumatate din musulmanii britanici vor ca relatiile homosexuale sa fie ilegale

Ar fi multe lucruri importante , referitoare la islam, de discutat, precum cauzele radicalizarii unor musulmani, de ce tari care au bogatii naturale imense sunt mai mereu intr-o stare de haos (blestemul resurselor) si ce legatura are vestul cu aceste probleme, e.t.c.

Insa , aceste probleme sunt complicate, cititorii se plictisesc repede , asa cum, probabil, s-a intamplat cu 90% din cei care au inceput sa citeasca aici si nici nu servesc scopului de divizare a societatii.

Asa ca, e mai bine sa publici “bombe”, fie ele fara gram de explozibil, precum cele de mai sus. Unicii socati de aceste titluri sunt cei care au doar doua moduri pe care le activeaza alternativ : modul 1- beat , modul 2- mahmur, sau cei care citesc pe litere si, deci, se limiteaza la titluri.

Bineinteles ca, un cleric din Arabia Saudita, tara condusa de familia Saud, care a sponsorizat cresterea in importanta si raspandirea salafismului, are idei radicale. Acesti clerici au creat si raspandit radicalismul Islamic cu ajutorul financiar si binecuvantarea guvernului saudit, care in acelasi timp este principalul aliat si prieten al vestului in lumea islamica.

Bigotismul naste idei tampite in orice parte a lumii

Bigotismul naste idei tampite in orice parte a lumii, exemplu, tot saptamana aceasta scriitorul crestin Mack Major a declarat ca “masturbarea la femei este drumul direct spre Satana”. Desi as mai avea multe de spus pe subiect, ma limitez sa observ misoginismul celor doi- atat sofatul cat si masturbatul sunt activitati periculoase doar pentru femei.

A doua bomba fara explozibil, musulmanii sunt homofobi. Serios? Pai, si cine nu stia asta? Probabil scopul articolului este injectarea comunitatii gay cu o doza de islamofobie. Aceasta comunitate , calita in lupta cu ura si discriminarea, are pareri liberaliste si n-ar fi rau daca nu poate fi atrasa in tabara urii, macar sa o convingem sa taca, nu?

Problema este ca membrii acestei comunitati, de obicei, sunt capabili sa citeasca mai mult decat titlurile ziarelor de scandal, si articolul respectiv o sa aiba efectul “unei frectii la un picior de lemn”.

Unde o sa aiba efect un asemenea titlu idiot, este tot asupra radicalilor nostri. Acestia au in comun cu radicalii islamici homofobia, insa- cred ei- ca sunt mai rationali.

Ei nu ar merge atat de departe incat sa scoata homosexualitatea in afara legii, ei doar i-ar sili pe gay sa mearga la sedinte cu pseudo-doctori care, in urma unor halucinatii, au ajuns la concluzia ca pot trata ceva ce nu este o boala sau, si mai bine, i-ar supune unui ritual de exorcizare.

Parerile radicale, in legatura cu homosexualii

Parerile radicale, in legatura cu homosexualii, nu sunt caracteristice doar mediului Islamic. As fi curios, ce rezultat ar avea un asemenea sondaj in Romania.

Cat despre toleranta si inteleapta societate britanica, in 1952, adica in primul an pe tron al Elisabetei a-II-a , actualul monarh, Alan Turing, cel care a avut un rol important in spargerea codurilor germane in al doilea Razboi Mondial, a fost condamnat la castrare chimica, dupa ce a fost dovedit a fi homosexual. Turing s-a sinucis, doi ani mai tarziu, probabil traumatizat de “ modul ingrozitor in care a fost tratat”, asa cum a recunoscut in 2009 premierul Gordon Brawn.