Odata cu creerea unui site sau a unui blog , sunt sigur ca fiecare dintre voi v-ati gandit cum sa il monetizati . Cum sa scaoteti bani de pe urma lui , ca sunt putini sau multi , cativa euro pe luna va pot ajuta cu plata unui host spre exemplu , deci o grija in minus.
Unul dinte cei mai mari jucatori pe piata de anunturi platite este Google prin serviciul Adsense. Este excelent pentru a monetiza un site / blog , cu continut propriu dar , precum fiecare serviciu , vine cu anumite reguli , ce TREBUIE respectate .
Pentru a nu avea neplacerea in a va trezi cu contul Adsense suspendat e bine sa evitati urmatoarele greseli.
Nu dati click pe propriile reclame . Sistemul functioneaza asa , tu pe siteul tau afisezi reclame de la google , omul intra , daca e interesat de produs intra pe reclama respectiva , tu esti platit , ok totul bine is furmos , oricat de mare ar fi tentatia , NU dati click pe propriile reclame.
Sistemul Google Adsense are un sistem foarte bun de detectare a ” fraudelor ” , nu se ia in considerare doar IP’ul calculatorului , se ia in considerare de la rezolutia calculatorului si browserul folosit pana la versiunea java si flash a acestuia , deci mai pe scurt , nu i poti fraieri.
Nu postati anunturile pe siteuri care au continut intr-o limba nesuportata . Pare ciudat dar este unul din lucrurile care pot duce la suspendarea si inchiderea unui cont . Probabil nu scrieti voi , articole , intro limba putem spune ” ciudata ” / nu prea folosita , dar poate aveti un script sau plugin care traduce automat , ei bine , evitati postarea anunturilor pe aceste siteuri .
Trimiterea Email-urilor continand reclame adsese.
E tentant sa trimiti email-uri / spamuri , bazelor de date cu email-uri , expunere foarte mare a reclamei potential marit de monetizare , dar nu o faceti.
Nu incurajati vizitatorii sa dea click pe reclame. Nu afisati texte , imagini , in dreptul reclamelor sub forma ” click aici , dai click castigi , etc . Sau alte combinatii de cuvinte efecte vizuale ce incurajeaza vizitatorul in a da clik pe reclame.
Nu modificati condul Adsense . Ca ai idee sau nu despre programare nu te apuca sa modifici codul Google Adsense.
Multiple conturi Adsense accesate de pe acelasi IP. Precum speficicam mai sus Google inregistreaza IP’urile de pe care ne logam pe anumite conturi asociate serviciilor lor.
Ascunderea bannerelor cu imagini. Foarte frecventa metoda de a ” ascunde ” ochiilor reclama este afisarea unei imagini in fata acesteia . Foarte frecventa este de asemeni si banarea celor care folosesc metoda .
Reclame competitive pe blog. Nimanui nu i-ar placea afisarea propriei reclame alaturi de reclame ale altor firme . Deci de preferat daca folosesti Google Adsense pe un site / blog , sa fie singurul serviciu de acest fel.
Folositi doar numarul maxim de reclame Adsense. In caz ca nu stiati Google Adsesnse are un numat limitat de reclame ce doreste a fi afisate in acelasi timp pe site , depasirea acestui numar si fortarea seviciului de a ascunde unele reclame pentru a putea fi afisate altele nu duce doar la suspendarea contului .
Nu etichetati reclamele. Asa cum ziceam si la punctul 4 si etichetarea reclamelor poate fi un bun prilej pentru cei de la Adsense sa va suspende contul. Etichetele ce pot fi folosite sunt acele cuvinte ce reflecta adevarul precum: reclame, ads, adevertising, publicitate…etc.
Pentru a va documenta in detaliu despre serviciul Adsense , criteriile si cerintele accesati urmatorul link : Google Adsense Help.