Despre mașina timpului I

EU sunt în permanentă criză de timp. E singurul lucru care nu îmi ajunge niciodată și din care nu pot avea mai mult. Timpul nu poți să-l cumperi și nu poți să-l împarți. Problema asta nu o am doar eu. E o problemă a tuturor și soluțiile, pentru a avea mai mult timp, se lasă așteptate. În ciuda evoluției noastre, nu am ajuns, încă, să stăpânim timpul. Einstein, a reușit, însă, să-l definească, cu faimoasa sa teorie a relativității. Lăsând la o parte ecuațiile, relativitatea definită de el ni se aplică fiecăruia dintre noi, zilnic. Timpul este relativ pentru fiecare și fiecare vede și apreciază timpul în relație cu viața pe care o trăiește și cu lucrurile pe care le face. Dacă e să îmi fac propria definiție a relativității, aș pleca de la ideea că nu doar timpul e relativ ci și lipsa lui e relativă la nevoia de timp a fiecaruia din noi. Știind toate astea, mă întreb de multe ori… cum să fac să am mai mult timp?

Am nevoie de timp ca să îmi termin sarcinile zilnice care îmi aduc bani. Am nevoie de timp ca să mă relaxez, singur, sau alături de familie sau prieteni. Am nevoie de timp ca să mă ocup de hobby-urile mele, de sufletul meu și de trup. Cu alte cuvinte, timpul e relaxare, suflet și trup sănătos, umanitate. Iar atunci când suntem în criză de timp, pierdem câte puțin din toate aceste lucruri bune. Și devenim stresați și nefericiți, din cauza lipsei de timp, căutând soluții ca să avem mai mult.

Soluțiile acelea sunt căutate de mințile luminate ale științei și tehnicii de zeci și zeci de ani, fără succes răsunător. Cu toate astea, eu am găsit, zilele trecute o soluție inovatoare, navigând pe net. E o invenție minunată, creată de mințile luminate a celor de la Indesit: mașina de spălat Innex. Și ca să-mi rezum uimirea în doar câteva cuvinte, spun doar că… Einstein ar regândi teoria relativității după ce ar vedea mașina asta.