Ana Nicolescu, blogger Mămica Urbană

Poți da exemple de activități cu care îți ocupi timpul în perioada asta?
Când mă trezesc fac yoga și meditație, exerciții de respirație și stretching, următoarele două ore lucrez pentru clienții agenției și pentru blog, iar când se trezesc copiii las totul baltă și mâncăm micul dejun, facem temele și diferite activități cu iz didactic, ne uităm pe enciclopedii, construim turnuri, piramide, mandale.

După prânz eu iarăși scriu vreo două ore, timp în care fetele se joacă împreună, după care începe distracția cu jocuri de familie, iar preferatele sunt Reginele Adormite și Spune în gura mare. Seara, eu fac la bandă cam o oră și jumătate în timp ce ne uităm împreună la un film.

Păstrez zilnic structura asta pentru predictibilitate ca să respectăm fiecare programul și să am și eu timp pentru mine să-mi încarc bateriile. Când fetele se joacă mai mult împreună, mie îmi place să reorganizez casa, sunt obsedată de ordine, să mă uit la tutoriale despre minimalism, la emisiuni de reamenajări interioare și chiar mă gândesc să fac un curs online de decorator interior.

Pentru mine e ok izolarea, îi înțeleg rostul, o accept și găsesc soluții să-mi placă viața mea și interacțiunea cu copiii și cu casa acum și aici. Sunt deschisă să descopăr lucruri noi despre copiii mei, despre mine și despre dinamica în familie, lucruri pe care nu le observasem când eram pe pilot automat înainte de izolare.

Cu câte persoane interacționezi peste zi?

Cu fetele mele și seara cu tatăl lor farmacist. Eu cu fetele nu am mai ieșit din casă de când s-au închis școlile, dar tatăl lor merge zilnic la farmacie și uneori ajunge după ce ne culcăm noi.

Cât timp stai pe internet și ce tip de media consumi?

Pe internet sau cam 4-5 ore pentru lucru și social media, plus Netflix seara 😊. Urmăresc site-urile oficiale ca să mă informez despre coronavirus, sunt prezentă în comunități de bloggeri și în comunități de susținere umanitară ori de ecologie și dezvoltare personală. Urmăresc documentare fie online, fie pe diferite posturi TV, mă uit la știri pe un singur post o dată pe zi, seara și la filme artistice, ori emisiuni de design interior. Nu mă uit la emisiuni de divertisment deloc.

Te-ai gândit ce o să faci în prima zi când se anulează izolarea socială?
Sincer, nu, pentru că nu vreau să-mi pun un anumit deadline în minte și apoi să mă ghidez după el și să mă frustrez dacă se depășește. Prefer să trăiesc în prezent și să accept viitorul așa cum o să fie sau eventual să încerc să-l influențez în bine.

Nu știu ce voi face în prima zi după ce se anulează izolarea pentru că eu cred că va fi o perioadă destul de lungă și unii dintre noi vom fi altfel, dar să sperăm că nu vom fi cu mult mai puțini. A, uite, știu, m-aș duce să-mi îmbrățișez părinții.