Asta este alternativa pentru Romania?

Fara indoiala clasa politica din mai toate tarile democratice este in criza. Politicienii nu-si fac treaba cum trebuie si oamenii s-au saturat sa alterneze la putere aceleasi partide si aceleasi fete, fara sa simta vreo schimbare. Asa ca, mai peste tot lumea cauta alternative.

Problema este ca vrem remedii simple care rezolva probleme complicate. De aceea alternativele lasa de dorit. Sunt oameni fara caracter care vin si simplifica lucrurile la extrem, desi nu au habar despre ce vorbesc.

Arata cu degetul spre o problema sau doua usor de identificat, de obicei emigrant sau UE, si pun in carca lor toate relele. Fara statistici, termini economici si probleme legale, politica lor e simpla : “ia parul si loveste”.

De aceea in Italia speranta este un comic de duzina care vede alternative prin inlocuirea celor doisprezece stele UE cu doar cinci. In Regatul Unit speranta este un fost agent comercial cu zambetul mai larg decat Iliescu, iar in Franta- o familie de extremisti.

Dar parca nicaieri clasa politica nu este atat de dispretuita precum in Romania. Aici nevoia de alternativa este disperata. Insa, chiar daca o vorba din batrani spune: “ la o vreme de seceta e buna si o ploaie cu grindina”, personajele din imagine, pe care nici nu vreau sa le numesc, nu sunt un nor de ploaie, ci unul de lacuste.

Daca nu-i recunosti, nu ai pierdut nimic

Daca nu-i recunosti, nu ai pierdut nimic, mergi mai departe. Insa am observat ca in euforia asta contagioasa a protestelor anti moscheie, care aduna cate zece oameni prin orase si pe fondul raspandirii islamofobiei mai repede decat ciuma bubonica in Evul Mediu, personajele respective devin tot mai populare pe internet.

Nu putem sa ne punem sperantele intr-un nene care, atunci cand vorbeste produce saliva, precum lupul dintr-un popular desen animat si intr-un agent de paza unflat cu steroizi. Baietii astia se uita in fiecare seara la filmele lui Sergiu Nicolaescu, adorm cu nationalismul ridicat si se trezesc dimineata cu lenjeria uda , imaginindu-si lupte grele cu islamistii.

Este adevarat ca aproape orice alternativa este mai buna decat politicienii actuali, dar nu asta. Cei care au in agenda doar ura si proteste si a caror propuneri incep mereu cu NU ( NU islamizarii, NU guvernului, NU moscheei, NU e.t.c.) ei bine aceste personaje NU sunt o alternativa.