Ce trebuie sa faceti inainte de repararea unui frigider

Daca vi s-a defectat frigiderul si sunteti pe cale sa chemati un specialist frigotehnist pentru a efectua verificarea si repararea acestuia , inainte de a face acest lucru, incercati, in fuctie de ce probleme are frigiderul dumneavoastra, sa parcurgeti o parte dintre pasii urmatori.frigidere

In momentul in care observati ca frigiderul nu functioneaza si nici lumina din interiorul sau nu se  aprinde, verificati, mai intai, daca functioneaza priza de la care este alimentat frigiderul respectiv. Daca aveti un model de frigider mai modern, dotat cu sistem de dezghetare automata, si obsevati ca se acumuleaza apa in compartimentele pentru legume si fructe, verificati daca nu cumva orificiul pentru scurgerea condensului rezultat din autodezghetare este infundat. Daca aveti un model de frigider ”no frost” si observati ca in compartimentul de refrigerare temperatura nu este corespunzatoare, trageti frigiderul din priza si lasati-l cel putin 24 de ore cu usile deschise, atat la frigider cat si la congelator, pentru a-i face un ciclu de dezghetare completa.

Daca frigiderul dumneavoastra are perioade destul de lungi in care functioneaza fara sa se opreasca, inainte de a apela la serviciile unui specialist frigotehnist, incercati sa treceti comutatorul din interiorul frigiderului pe treapta cea mai mica (pe treapta 1) si mutati frigiderul la o distanta de minim 50 de centimetri fata de pereti, in special cu partea unde se gaseste condensatorul (acesta se gaseste in spate la frigiderele obisnuite si in lateral la frigiderele no frost).

Pentru a evita astfel de probleme, este neaparat nevoie sa nu pozitionati frigiderul in locuri unde acesta se afla sub lumina directa a razelor soarelui sau langa calorifere ori alte surse de caldura. Daca afara este vara  ori in camera in care se afla frigiderul este foarte cald, este bine ca temperatura din interiorul frigiderului sa fie  setata la o trepta mica. Daca observati la becul frigiderului ca au loc fluctuatii de tensiune (becul palpaie) sau se opreste lumina in momentul in care frigiderul dumneavoastra parcurge un ciclu de racire, trebuie sa il scoateti din priza pentru aproximativ un sfert de ora deoarece, in caz contrar, exista riscul blocarii compresorului, datorita socurilor electrice.

Despre modele de frigidere puteti citi pe siteul http://desprefrigorifice.ro/