Cateva notiuni despre bormasinile electrice

Un avantaj major oferit de bormasinile electrice fata de cele cu acumulator este cel din punct de vedere al turatiei, acestea reusind sa ajunga chiar si la 3000 de rotatii pe minut (cele cu acumulator trec foarte rar peste 1500 de rotatii pe minut). Cel mai important criteriu de diferentiere intre bormasinile electrice si cele cu acumulator il reprezinta pretul, fiind mult mai usor sa alimentezi un motor de la reteaua de 220 V, decat de la acumulatori. Din acest motiv, chiar daca au aceleasi performante, bormasinile electrice sunt ceva mai ieftine.

In momentul achizitionarii unui anume tip de bormasina electrica, trebuie sa va orientati, pe langa brand, la un model care sa poata satisface nevoile dumneavoastra. Puteti fi un utilizator de ocazie, care doreste doar sa dea doua trei gauri, un mester care are nevoie de o unealta cu care sa faca treaba, nu care sa cedeze la prima utilizare putin mai lunga sau, daca sunteti un utilizator profesionist, atunci veti avea nevoie de un model de bormasina care sa functioneze ceva mai mult, zilnic si care sa nu se defecteze rapid, deoarece este o necesitate.

Bormasinile electrice fara percutie se folosesc la gaurirea lemnului, metalului sau a materialelor plastice. Pe timpul utilizarii, nu uitati ca bormasina este o unealta electrica, care poate provoca accidente destul de grave daca nu sunteti atent. Bormasinile electrice nu trebuie fortate sau supradimensionate prin folosirea unor burghie nepotrivite, deoarece acest lucru va avea drept urmare deteriorarea acestora.

Fiind o unealta electrica, nu uitati sa tineti cont de masurile generale de siguranta, pentru evitarea electrocutarii. Acest risc de electrocutare este foarte crescut in momentul in care umiditatea este ridicata. Nu folositi, sub nicio forma, o bormasina electrica in ploaie sau in spatii umede. De asemenea, deoarece in timpul lucrului cu o bormasina electrica pot sari si scantei, evitati sa o folositi in apropierea materialelor inflamabile.

In momentul transportarii unei bormasini electrice dintr-un loc in altul, nu faceti acest lucru cu ajutorul cablului de alimentare, deoarece acesta se poate reteza si astfel se vor produce scurtcircuite. Aceleasi urmari pot sa apara si daca, dupa ce ati terminat de gaurit, trageti de cablul de alimentare cand scoateti bormasina din priza sau o lasati suspendata in acesta.