Top flori de apartament ce infloresc iarna

Ca tot vine iarna, ar trebui sa vorbim si despre ceva ce tine in special de iarna. Multi dintre noi poate ca o asteapta, multi poate nu. Fiecare cu ce-l doare.

Un lucru e sigur insa: noi nu putem influenta nimic.
Asa ca m-am gandit ca ar fi frumos pentru cei care iubesc mai mult caldura, vara, florile, sa auda ca sunt flori foarte frumoase care infloresc in special iarna.

Asadar, zece flori care infloresc iarna.

  1. Poinsettia, este o floare care infloreste iarna. Este usor de ingrijit. Plantei in cauza ii place deasemenea lumina intensa. Aveti grija insa sa nu o expuneti vara la lumina pentru ca ii vor cadea frunzele. Desi o incadram in categoria flori care infloresc iarna, Poinsettia nu este de fapt o floare ci o planta ale carei Frunze se coloreaza in rosu in apropierea craciunului, numindu-se pentru acest lucru si Craciunita.
  2. Kalanchoe se incadreaza in interiorul oricarei locuinte din cauza faptului ca este de mici dimensiuni si infloreste intr-o multitudine de color. Nu este deloc pretentioasa. Tot ce are nevoie este apa si lumina. Daca o ingrijesti cum trebuie, sigur ai sa o vezi inflorind pe tot parcursul anului.
  3. Begoniile sunt genul de flori care impresioneaza prin toata structural lor. Sunt frumoase fie ca te uiti la floare sa la frunze. Originare din India, Indonezia, America Centrala si de Sud, iti transforma locuinta intr-o incapere multicolora prin variatiile in care infloreste. Sunt tipuri de begonia care infloresc pe tot parcursul anului, unele din ele inflorind si iarna.
  4. Violeta Africana originara din Tanzania, este deasemenea o floare care infloreste pe tot parcursul anului, in culori ca alb, roz, albastru si bineinteles, violet. Este tipul de planta care iubeste lumina dar nu si razele directe de la soare. Daca o vrei inflorita mai mereu, e recomandat a se pune in ghiveciuri mici, pentru a nu da voie frunzelor sa se dezvolte mai mult decat florile.
  5. Clivia, numita si Crin rosu, este o planta rezistenta, care nu cere prea multe pentru a inflori ani buni la rand. Cerintele fiind minime, nici modul in care planta arata nu se compara cu celelalte di categoria plantelor care infloresc si iarna. Infloreste intr-un orange-rosu.
  6. Azalea, desi una din cele mai iubite flori ale iernii, nu da ingrijitorului pre multa bataie de cap. Cerintele sunt minime iar ea, planta, se dezvolta intr-un mod foarte frumos, in special iarna si primavera. Infloreste in mai multe nuante, cum ar fi rosu, alb, violet si cele mai frecvente, roz.
  7. Cyclamenul arata pur si simplu ca o tufa si infloreste in culori ca alb, rosu sau violet. Pentu a arata impecabil, planta trebuie expusa la aerisire si la lumina insa nu curenti de aer rece sau expunerea directa in razele soarelui. Infloreste intre septembrie si martie.
  8. Amaryllis, adusa de la mama ei din Africa, este foarte des intalnita datorita florilor foarte frumoase din timpul toamnei si mai ales al iernii. Seamana foarte mult cu un crin.
  9. Camellia japonica sau Trandafirul japonez dupa cum toata lumea stie, este si el o floare indragita a iernii. Infloreste dupa cum are chef ai putea spune, in comparatii de rosu, alb, roz, si chiar orange. Sfaturi: Ghiveci mare, temperature ridicate, lumina multa.
  10. Ultima dar nu cea din urma floare, este Cactusul de Craciun, care vesteste deasemenea Nasterea Domnului. Mai putin importante sunt culorile ei, in contextual in care vorbim despre ceva tare: Florii i se mai zice si “Nu ma deranja!” . De ce? I-a muta-I locul, o sa vezi ca nu o sa mai infloreasca.