Politici publice coerente

Rezolvarea modernă a problemelor traficului rutier trebuie să înceapă cu crearea locurilor de parcare. Voi realiza trei parking-uri de cartier în MICRO 16, MICRO 17 și Zona Centrală, cu capacități atent proiectate și adecvate nevoilor existente. Nu este nicio diferență între cetățenii care locuiesc la bloc și cei care locuiesc la casă. Nu trebuie să existe categorii privilegiate de sătmăreni.

Voi elimina corupția și nepotismul din administrația publică locală. Competența profesională și respectul față de cetățeni sunt atribute fundamentale care trebuie să caracterizeze personalul administrației publice locale. Incompetența, ignoranța, insolența sau aroganța trebuie stârpite. Voi începe acest demers din prima zi a mandatului meu.

Extinderea și modernizarea iluminatului stradal, va permite reducerea consumului de energie electrică, stoparea risipei energetice și diminuarea substanțială a cuantumului sumelor suportate din fondurile publice ale municipalității. Nu putem permite risipirea banului public.

Reabilitarea termică a blocurilor nu este o prioritate, ci o urgență cu implicații profunde la nivelul familiilor sătmărene. Condițiile de viață au impact major în privința performanței și eficienței în câmpul muncii. Voi reabilita termic, prin tehnologii moderne, toate blocurile din municipiu, fără excepții.

Toate arterele rutiere din municipiu vor fi asfaltate corespunzător celor mai înalte standarde de calitate și garanție. Destul cu asfaltarea sezonieră sau de tip electoral. Să spunem împreună NU hotărât jafului organizat făcut de asfaltatori. Este nevoie de licitații corecte și constructori cinstiți.

Voi reda orașul cetățenilor prin aplicarea unor măsuri radicale vizând reducerea infracționalității, prin crearea unui sistem de securitate activ, de tip concurențial, bazat pe competență și eficiență. Voi redirija activitatea polițiștilor locali implicați fără voie în jaful FLORISAL – jaf asistat administrativ din bani publici prin POLIȚIA ECOLOGICĂ, cunoscută drept POLIȚIA FLORISAL.

Sătmărenii trebuie să se întâlnească direct cu producătorii locali, iar aceștia trebuie să poată să își prezinte produsele în condiții optime. Voi înființa piața de gros al cărei unic scop este să ofere, în condiții de cost minim, spații de promovare a produselor locale.

Voi acționa energic pentru ca organizațiile, fie publice fie de drept privat, constituite în scopul eliminării problemei câinilor fără stăpân să își atingă scopurile declarate la înființare, în primii doi ani de mandat. Voi impune criterii de selecție a activităților ce trebuie efectuate și a măsurilor punitive și de responsabilizare ce trebuie implementate pentru ca acest flagel să dispară.

Nu putem discuta de dezvoltare pe bazele unui management adecvat și eficient dacă cetățenii nu pot circula liber, fără ambuteiaje și întârzieri frustrante datorită condițiilor de trafic. Se impune construirea unui al treilea pod peste Someș sau identificarea unor soluții alternative.

O componentă importantă a unui municipiu modern este și capacitatea cetățenilor de a identifica facil și în apropiere zone de relaxare și petrecere a timpului liber în condiții decente. Voi asigura redeschiderea și modernizarea de urgență a ștrandului municipal și redarea acestuia spre folosința sătmărenilor. Contractul de concesiune care nu a fost onorat până la prezentul moment va fi reziliat în prima zi a mandatului meu.

Voi deschide, în primul an de mandat, 3 primării de cartier, prin intermediul cărora instituția să fie mai aproape de cetățean. În cadrul fiecărei primării de cartier voi înființat o direcție pentru relația cu asociațiile de locatari, astfel încât municipalitatea să poată veni în sprijinul administratorilor și președinților de asociație chiar în cartierele acestora.