Galagia

Și-au luat vecinii un bulldog francez mititel. E fetiță, mă rog. Când o apucă pandaliile, latră până i se face sete. E de un umor nebun situația, face ca toate alea și eu de abia aștept să înceapă din nou. Lătratul ei pițigăiat, atenuat de perete, e ca o garanție că lumea nu s-a terminat și e încă plină de nebuni frumoși.

Dacă adăugăm la asta trifoiul pitic care a început să răsară și o anumită dilemă cu fructele liquidambarului, pot spune că am treabă, ba sunt chiar foarte ocupat. Număr fire de iarbă, aștept izbucnirile cățelușei, fac planuri mărețe pentru ieșirea din izolare cu fabuloase plimbări cu Goldie prin parc, ce să zic, în mintea mea e aglomerație mare.

Despre mândria de mesteacăn care a înfrunzit frumos și foșnește-n vânt nu mai zic nimic, nu vreau să fiu chiar atât de invidiat. Hai, la muncă, lasă cerceii.

Începutul, primăvara și de ce suntem toți triști?

De fiecare dată când aud afirmația: „E un nou început”, literalmente îmi vine să îmi lipesc creierul de un perete. Și asta se întâmplă nu pentru că nu-mi place noutatea sau schimbarea sau nu-mi place aventura, dar să fim serioși…să încep de Nșpe mii de ori un interviu, un proces de recrutare, o relație, un job e…moartea pasiunii.

Începuturile, cifra 0…obosesc. Obosesc ele, ne obosesc și pe noi.

Partea amuzantă e că…noi mereu începem de la 0. Fiecare zi e diferită, fiecare clipă e un început, o noutate. Niciodată nu te trezești la fel, din același vis, cu aceeași față, din aceeași poziție…sau cel puțin așa zice o filosofie de viață.

Dar să nu ne panicăm…

Aici o să ne găsiți pe noi. Deocamdată într-un spațiu virtual unde vom scrie toate prostiile din lume pe care le întâlnim cu toții, fie că este vorba de o întâlnire eșuată, o garderobă șifonată sau pur și simplu momente când viața pare să nu meargă, în nicio direcție.

Pentru că a venit primăvara și noi am simțit că „mă, aș face ceva dar nu știu ce, dar Eminescu care-i sensu’ vieții, taică”, am decis să ne aruncăm în brațele tehnologiei și să facem și noi ce face lumea „modernă”.

Dar mai bine, mai funny, mai cu cap

Cred că ceea ce ne învață primăvara nu e neapărat despre începuturi ci despre: „ uite, încă o șansă să faci ceva pentru tine, ceva ce-ți place, să ai grijă de sufletul tău și de trupul tău”.

Așa că…să începem!