WordPress a devenit o platform extreme de populara pentru site-urile modern , astfel o performanta ridicata a acestuia este un factor foarte important .
WordPress in esenta nu este o platform lenta chiar din contra , dar , odata cu crearea de continut si instalarea de plugin-uri viteza poate scadea .
Imbunatatirea vitezei de raspuns a siteu-lui este atat in beneficiul dumneavoastra cat si a utilizatorilor . Desi Google si celelalte motoare de cautare nu specifica asta viteza de raspuns a siteului este un factor important cand vine vorba de clasamentul in motoarele de cautare . Prin urmare imbunatatirea performantei devine o masura eficienta pentru “cresterea” siteu-lui .
Va vom expune conci sugestii simple de care sa tineti cont si care va vor ajuta sa faceti acest lucru
1. Serviciul de gazduire
Nu toate serviciile de hosting sunt la fel , fircare din ele ofera servicii raportate la pret si performanta . Desigur un serviciu bun de web hosting este mai scump , dar calitatea se plateste , mai ales daca nu doriti sa ajungeti pe un server alaturi de sute alte de site-uri. Studiati piata inainte si faceti-va o parere despre ce se ofera , si ce aveti nevoie pentru a multumi utilizatorii.
2. Plugin-urile pe care le instalati
Pentru platform WordPress exista o gama foarte larga de plugin-uri ( gratuite si contra cost ) fapt ce si face wordpress atat de popular , insa lasandu-va dusi de “val” veti ajunge sa detineti un site cu seci de plugin-uri care nu vor face altceva decat sa incetineasca site-ul . Inainte de a instala plugin-urile , vedeti de ce aveti nevoie , vedeti ce se ofera , si alegeti-l pe cel mai bun . Dupa trecerea timpului multe din ele nu le veti mai folosi , stergeti-le . Nu in ultimul rand inainte de a instala un plug-in cititi comentariile , feedback-ul va va spune daca este util , sau daca lumea se plange de el .
3. Folositi un plugin de cache
Fara un plugin de cache siteul dumneavoastra este nevoit la fiecare utilizare sa incarce continutul in stare proaspata , si asta uneori poate dura , in functie de tipul site-ului sau cantitatea de continut . Un studiu nou arata ca utilizator asteapta maxim 3 secunde pentru a se incarca o pagina web . Plugin-urile de cache optimizeaza datele utilizate frecvent pentru a oferi un raspuns mai rapid utilizatorilor .
Aici sunt cateva dintre cele mai folosite si bine vorbite plugin-uri de cache.
- WP Super Cache
- W3 Cache total
- Quick Cache
4. Optimizarea imaginilor
Asigurati-va intotdeauna ca imaginea pe care doriti sa o incarcati este optimizata in mod corespunzator pentru utilizarea pe Web . Toate softurile de editare foto , precum , Photoshop , Google Picasa , va pot ajuta sa optimizati fotografiile pentru Web . Exista de asemenea si aplicatii mici , ce va pot ajuta . orice softwere ati folosi incercati in a pastra dimensiunea fisierului sub 1MB.
5. O tema buna pentru site
Nu toate temele WordPress sunt construite in acelasi mod si la aceeasi calitate . Ganditi-va ca tema siteului este cladirea in care doriti sa construiti un magazin , nu ati dori ca aceasta sa fie subreda si in ,mijlocul campului nu ? O modalitate de a va asigura ca o tema este buna si vi se potriveste siteului , cititi comentariile utilizatorilor care au incercato deja.
Faceti-va o parere despre ceea ce veti oferi pe site , imaginati-va cum va trebui sa arate site-ul , puneti-va in locul utilizatorului care cauta ceea ce oferiti . O tema bine optimizata poate creste performanta site-ului foarte mult .