Sistemul de pariere bazat pe valoare

In acest articol va vom detalia o strategie de pariere in cazul meciurilor de fotbal, numita strategia bazata pe valoare. Aceasta strategie nu implica cunostinte avansate despre echipele pe care pariem, insa mai degraba cere sa ne uitam la statisticile relevante si la sansele oferite de pariori.

In acest sistem vom paria pe echipa care va castiga sau va face egal. Pariorii vor oferi sansele pe baza propriilor lor rationamente asupra posibilelor rezultate ale jocurilor. Sa luam un exemplu ipotetic, in cazul meciului dintre Arsenal si Barcelona, sansele pentru ca Arsenal sa castige sunt 4/1, sansele de a fi un meci rezultat cu egalitate intre cele doua echipe sunt de 3/1, iar sansele ca Barcelona sa castige sunt de 4/6.

Pentru a vedea ce cred analistii ca va fi rezultatul meciului in materie de procente, trebuie sa adaugam 1 si sa impartim acel numar la 100. Adica, daca Arsenal castiga sunt sanse de 4/1, vom efectua impartirea 4/1, dupa care rezultatul il adunam cu 1 si apoi impartim la 100. Astfel, 4/1=4; 4+1=5; 100/5=20. In concluzie, sunt 20% sanse ca Arsenal sa castige meciul cu Barcelona. Procedand identic si pentru celelalte 2 cazuri, rezulta 25% sanse ca meciul sa se termine cu un rezultat egal, iar sansele ca Barcelona sa castige sunt de 60%. Daca adunati cele 3 sanse, veti putea observa ca suma lor este de peste 100%. Acest lucru semnifica modalitatea pariorilor de a-si construi sansele in avantajul lor, pentru a se asigura ca vor avea profit, indiferent de rezultatul meciului.

Cu toate astea, pariorii nu au intotdeauna dreptate, si putem sa gasim valoare. Pentru a putea face acest lucru trebuie sa accesam un site de statistica online pentru pariuri, cum ar fi Statarea.com. Aici sunt oferite predictii detaliate pe baza meciurilor deja jucate dintre cele doua echipe, dar si pe baza formei din deplasare, de acasa si tinand cont si de pozitia actuala in clasament. Acest factori luati impreuna ofera o predictie mai corecta a rezultatului.

Accesand site-ul si verificand predictiile meciului Arsenal cu Barcelona, observam ca pariorii cred ca Arsenal are o sansa de 44% de a castiga. Pe acea baza, sansele ar trebui sa fie 2.2, in formatul zecimal, si 6/5 in sansele de tip fractie. Deci, putem vedea ca pariorii au subevaluat sansele ca Arsenal sa castige, si asta este o mare oportunitate pentru dumneavoastra sa pariati.

Acest sistem de pariere bazat pe valoare cere destul de mult timp pentru a compara preturile oferite de pariori si predictiile statistice, insa ofera o oportunitate imensa pentru incepator sa castige mai mult decat un analist profesionist, inlaturand avantajul experientei acestuia intr-un meci in care sansele nu ofera suport pentru statistici.

Exista o rata semnificativa de a pierde folosind acest sistem de pariere, insa ideea este nu de a avea o rata ridicata de castiguri, ci de a ne orienta dupa profituri imediate si ridicate. Cu alte cuvinte, cu toate ca nu vei castiga toate meciurile, avand o valoare mare in sansele oferite, vei face profit mai consistent pe termen lung.