Instalare corecta a unui antivirus

Antivirusul este un program software care are ca scop oprirea virusilor electronici de a destabiliza functionarea unui sistem . Ca e vorba de troieni , malware , spamuri sau alte tipuri de virusi acestia pot destabiliza un sistem pana in punctul in care e necesara schimbarea sistemului de operare sau in cel mai rau caz al unei componente hardware.

Pasi ce trebuie urmati:

  1. Downloadati Antivirusul ce doriti sa il instalati , fie ca e vorba de AVG , Aviara , Nod 32 , sau orice alt antivirus versiune gratuita / trial / sau liceenta platita acesta este primul pas care trebuie facut. Avem un tutorial pe tema antivirusilor in care gasiti si link de download catre antivirusi sugerati de noi <– Click Aici
  2. Dezinstalati orice antivirus care este deja instalat in sistem . Doua software antivirus instalate pe acelasi sistem intra in conflict si nici unul dintre ele nu poate functiona in parametri normai. Pentru asta Click pe butonul de Start din stanga jos -> Control Panel -> Instal/ Unninstal a program -> click dreapta pe antivirusul care doriti sa il dezinstalati apoi Uninstall.
  3. Instalare Antivirus. Instalarea prorpiuzisa a antivirusului , de recomandat in partitia cu Windowsul , de recomandat folosind setarile ( Recomandate ) de catre software. Se face dupa obisnuiti pasi ( nu e nevoie sa fie in aceeasi ordine ) Next -> Next ->Next sunt de acord ( eventual o fereastra in care alegeti tipul instalarii : Veriune gratuira / Trial / sau o liceenta de utilizare ) Finish .
  4. Dupa instalare REPORNITI CALCULATORUL , multe software antivirus recomanda asta printro fereastra ce va anunta ca instalarea s-a efectuat cu succes si se recomanda un restart al sistemului .
  5. Verificati daca exista actualizari. Antivirusi de cele mai multe ori au actualizari la cel mult o saptaman de zile , asta din cauza semnaturilor virusilor . Precum in realitate un virus pe calculator isi schimba forma ( semnatura ) astfel versiunile noi , fara o baza de date actualizata nu mai sunt in stare sa prinda ultimele ” transformari ” .
  6. Prima scanare. In functie de dimensiunea HDD-ului si de gradul de ocupare al acestuia acesta poate dura de la cateva minute la ore intregi.

O scanare in profunzime a fisierelor necesita o durata mult mai mare de timp dar si ofera antiviruslui capacitatea de a detecta virusi mai bine , de asemenea solicita sistemul mai mult ( puteti intampina o functionare mai lenta a acestuia ) de aceea recomandam scanarea a se efectua cand nu aveti o treaba urgenta ce necesita o mare parte din resursele PC-ului .

Cam acestia sunt pasi care ar trebui urmati pentru instalarea si functionarea buna a unui antivirus . Pe langa acestea puteti sa urmati cateva sfaturi pentru a nu va infecta cu virusi sistemul in primu rand.

Nu intrati pe siteuri de care nu sunteti siguri ca nu contin virusi
Nu descarcati arhive , executabile , programe innutile si de care nu sunteti siguri. Nu instalati programe doar pentru ca cineva v-a sugerat acest lucru daca nu aveti nevoie de ele

Nu furnizati parolele dumneavoastra nimanui

Acestea fiind spuse , asteptam parerea dumneavoastra in legatura cu acest tutorial , daca ati intampinat o problema postati-o in sectiunea de comentarii . Nu uitati , siguranta online e la fel de importanta ca cea din viata de zi cu zi.