Factori fiziologici ce cauzeaza disfunctiile erectile

Deoarece erectia este o funcție hidrauloca, dacă disfunctie erectila este de natura fizica, de obicei este legată de sestemul circulator sau de sensibilitatea nervilor. Factorii fiziologici variaza și cad în trei sub-categorii de baza.

Cauze vasculare ale disfunctie erectila

Are legătura cu curgerea sangelui către penis. Erectia ta depinde de cantitatea de sânge ce intra în penis și mentinerea lui în țesutul cavernousa al penisului. Aproximativ 70% din disfunctiile fiziologice sunt cauzate de probleme vasculare.

Acestea includ:

  • probleme de inima/vasculare – bolile vasculare, de obicei asociate cu obezitatea și alte obiceiuri nesanatoase din viața, blochează vasele de sânge, restrictioneaza curgerea sangelui, făcând ca obtinerea și mentinerea unei erectii să fie mai dificila. Atheroscleroza (intarirea arterelor), presiunea ridicată al sangelui, colesterolul marit sunt printre cauzele comune ale disfunctie erectila.
  • scurgeri ale venelor –  curgerea sangelui către penis și venele ce se constricta pentru a capta acel sânge este lucrul ce duce la erectie. Oricum, dacă sângele iese prea repede – scurgeri ale venelor – acest lucru duce la disfunctii erectile. Aceasta problema poate fi cauzata de unele boli, dar poate fi și din cauza unei răniri ale penisului.
  • bolile de rinichi – aceste boli pot afecta mai multe zone necesare unei erectii sanatoase, incluzand: probleme vasculare, nivelul de hormoni și sistem nervos. Aceste boli pot afecta și în mod negativ rezistenta fizica, scăzând libidoul.

disfunctie erectila

Tratament pentru disfunctie erectila indus fizic

Depinde de factorii atribuiti disfunctiei erectile

Prescrierea medicamentelor

Sunt o mulțime prescriptii medicale pe piața, pentru cei ce suferă de disfunctie erectila. Acestea sunt PDE05 inhibitori ce funcționează prin relaxarea musculaturii fine din penis. Acest lucru crește cantitatea de sânge ce curge în penis. Beneficiul primar fiind tratarea disfunctiei erectile.

Mai sunt si creme si geluri. Vezi crema Maxi Size de exemplu. Totusi, in ciuda celor promise de producatori, eu nu cred in efectele acestei creme pe termen lung.

În ciuda eficientii, acestea includ și efecte secundare asociate medicamentatiei:

  • dureri de cap
  • dureri de muchi
  • inrosire

Pentru bărbații cu probleme medicale, aceste efecte secundare pot fi mai severe, incluzand atacuri de inima și chiar moarte. Din acest motiv, prescrierea  medicamentelor nu este recomandată persoanelor cu diabet, obeze sau care au o medicamentatie nitrica sau fumează.

Pompele pentru marirea penisului

Sunt foarte comune și incredibil de eficiente pentru tratarea disfunctie erectila. Pompele creaza un vid în jurul penisului. Acesta extinde țesutul din penis, facandu-l să se umple cu sânge. Procesul este simplu.

  • Pune-ți penisul în pompa- pompa se afla în interiorul cilindrului.
  • Creaza vid – fie ca folosiți o pompa manuala sau una electrică, vidul din cilindru este creat, făcând ca penisul să se umple cu sânge și sa devină erect.
  • Folosiți un inel pentru penis – un inel este plasat în jurul bazei penisului pentru a preveni ieșirea sangelui din penis, înainte ca pompa să fie îndepărtata.

Beneficiul este acela ca nu sunt efecte secundare negative atunci când pompa este folosită corect. În plus, unele polite de asigurare, acoperă pompele pentru penis pentru cei ce au fost diagnosticati cu disfunctie erectila, atunci când sunt prescrise de doctor.