Raisa Beicu – Interviu

Ce faci să nu o iei razna? Poți da exemple de activități cu care îți ocupi timpul în perioada asta?

Citesc mult, însă la fel de mult nu fac nimic. Și realizez în ce haos necontrolat trăiam uneori, în câte seri ajungeam sleită acasă și îmi juram că o să-mi fac timp și pentru mine. Acum îl am. E adevărat că îl umplu cu frici, dar îl am și experimentez avutul ăsta – unul forțat, dar unul care sper să-mi devină standard în perioada în care fricile se vor risipi.

Eu locuiesc singură și asta mă face să simt organic singurătatea. Sunt momente când liniștea devine obositoare și începe să se audă cu ecou în toată casa. Însă când simt că e prea asurzitoare, mă uit la câteva episoade din The Big Bang Theory și-mi trece.

Cu câte persoane interacționezi peste zi?

Cu extrem de puține. În linii mari, pentru că devin extrem de anxioasă când, inevitabil, încep discuțiile despre corona virus. Dacă mă gândesc pe cont propriu la lucruri, când citesc site-urile în care am încredere, teama e controlată de mintea mea și văd totul lucid. Nu disper, iau absolut toate măsurile impuse, am donat pentru cauze, am cumpărat bilete la teatru online, la concerte online, nu ies aproape deloc, m-am sigurat că și familia mea face la fel, deci tot ce mi-a stat în putință am făcut și fac.

Însă mi-e frică de energiile și panicile altor oameni care sunt complet ieșite din logică. Am realizat și că unii oameni pe care îi iubesc, în perioada asta eliberează teorii și posibilități pe care nu sunt dispusă să le aud. Așa că, pentru a mă proteja, m-am limitat la o mână de prieteni cu care mă aud seara. Și, pentru prima oară, am făcut video call cu familia mea J

Cât timp stai pe internet și ce tip de media consumi?

Stau destul de mult online și, spre deosebire de viața mea anterioară, acum consum noi forme de media – spre ex, vloguri și mai multe podcasturi.

Te-ai gândit ce o să faci în prima zi când se anulează izolarea socială?
Ies să-mi iau un Flat White în cartier și cu el în mână plec spre Moldova să-mi văd familia.