Ghid pentru a alege cele mai bune modele de frigidere

Exista o multime de modele de frigidere, dar problema este ca utilizatorii au tendinta de a se pierde printre aceste optiuni, ajungand sa faca ceva investitii care nu li se potrivesc sub nicio forma. Drept urmare, ei au nevoie de ceva indrumare. Si tocmai de aceea, am pregatit pentru voi un ghid care contine cateva sfaturi utile, de la cei care vin cu experienta vasta in domeniu. Acestea sunt prezentate sub forma de intrebari, pentru a fi totul mai usor de retinut.

Ce dimensiuni trebuie sa aiba acele modele de frigidere perfecte?

Dimensiunea unui frigider depinde de locul in care utilizatorul intentioneaza sa-l aseze si de nevoile sale. Astfel, daca este vorba de o familie numeroasa (4-6 membri) si de o bucatarie generoasa din punct de vedere al spatiului, atunci un frigider cu doua usi, o combina sau un model side by side ar putea fi de ajuns. Daca este vorba de o persoana care locuieste singura sau care sta destul de mult timp plecata de acasa, poate fi suficient si un minifrigider. Acesta din urma este ideal si pentru camerele de oaspeti, in special in cazul pensiunilor sau hotelurilor. Atentie insa. Cand vreti sa aflati cat de incaparator este un dispozitiv frigorific, verificati cu atentie nu doar dimensiunile exterioare, ci si volumul. Acesta determina daca dispoztivul respectiv va ofera suficient spatiu pentru depozitarea alimentelor.

Care sunt atributele cele mai comune pentru acele modele de frigidere moderne?

Cand spunem modele de frigidere moderne, spunem o serie de atribute care imbunatatesc considerabil viata utilizatorului modern. Printre acestea se numara functia anti-bacteriana care este un must pentru tot ce inseamna frigidere moderne. Rolul sau este de a preveni depunerea bacteriilor pe alimentele depozitate atat in congelator, cat si in sertarele frigiderului.

Dincolo de aceasta, este vorba si de sistemul NO FROST. Acesta este responsabil cu reglarea aerului, umiditatii si a temperaturii din interior. Iar scopul este a creste durata de pastrare a alimentelor, uneori pana la 4 ori mai mult. Tot sistemul mentionat anterior este responsabil cu racirea aerului din interiorul dispozitivului, fara a produce gheata. Astfel, utilizatoul nu trebuie sa piarda timp pretios ocupandu-se de dezghetarea combinelor sau frigiderelor.

Si daca tot suntem la capitolul functii, trebuie neaparat sa vorbim si despre Super Freeze. Asa cum indica si denumirea sa, aceasta are rolul de a congela alimentele rapid, fiind o dotare de seama vara. Acelasi lucru este valabil pentru cei care se grabesc.

modele de frigidere

modele de frigidere

Cat de mult consuma cele mai eficiente modele de frigidere?

Depinde clasa de eficienta din care fac parte. De regula, va recomandam sa investiti in modele ce parte din clasa A+ sau chiar A++. Acestea ajung la un cosum anual de aproximativ 350 kWh, ceea ce nu reprezinta foarte mult pentru un utilizator obisnuit.

Cum sunt preturile celor mai bune modele de frigidere?

Preturile difera. Insa, daca este vorba de un frigider cu multe atribute, sistem NO FROST si design interesant, este firesc ca acesta sa porneasca undeva de la 1500 de lei. Puteti beneficia, insa, de oferte avantajoasa, daca sunteti cu ochii in patru si vanati promotiile online sau din magazinele de specialitate.