Cum sa iti alegi frigiderul

Privind lucrurile intr-un mod simplist, pare foarte usor sa iti cumperi un frigider. La urma urmei, nu e decat un dulap care are rolul de a raci alimentele. Totusi, daca lucrurile ar fi atat de usoare, nu s-ar mai gasi atat de multe optiuni pe piata, din care poti sa alegi orice tip de caracteristica sau functie pe care ti-o doresti sa aiba aparatul. Toate au unele lucruri in comun, fiind de baza, dar si multe alte trasaturi ce au rolul de a-ti usura viata, facand o adevarata placere sa folosesti un frigider modern.

Ce lucruri trebuie sa ai in vedere cand iti cumperi un frigider

Bugetul este aspectul cel mai important, deoarece, avand un buget in minte, iti va fi, apoi, mult mai usor sa iti alegi ce caracteristici vrei sa aiba acest aparat. Tinand cont de faptul ca bugetul tau este, de exemplu, de 2.500 de lei, atunci excluzi din prima oricare alt model care costa mai mult, limitandu-te la mai putine variante, ceea ce face alegerea finala sa vina mai usor. Poti sa-ti stabilesti si o suma minima, insa aceasta nu este la fel de importanta.

In continuare, trebuie sa analizezi dimensiunile pe care le au aceste aparate si care se pliaza mai mult pe nevoile familiei tale. Trebuie sa te gandesti, in general, cat de multa mancare se consuma, daca preferati sa va cumparati alimentele in fiecare zi ori la sfarsit de saptamana, cati membri are familia ta etc, pentru a vedea, in mare, cat de multa mancare se va afla in frigiderul tau zilnic. Poti sa te incadrezi atat in categoria familiilor care isi cumpara alimente pe masura ce acestea sunt consumate ori in categoria persoanelor care vor sa aiba un stoc in frigider. Desigur, dimensiunea pe care o are bucataria ta este si ea importanta.

Trebuie sa te gandesti, de asemenea, si daca vrei un congelator mai mare sau mai mic, daca ti-e mai usor daca acesta se afla in partea inferioara sau in partea superioara. Acest lucru, de asemenea, tine de obiceiurile pe care le prezinta familia ta. Daca ai un congelator mai mare, poti sa depozitezi mai multe alimente etc, insa, daca nu esti genul de persoana care sa congeleze foarte multe produse, in general, atunci nu vei avea nevoie de un congelator mare.

Consumul pe care il are frigiderul este, normal, important si el, pentru ca oricine isi doreste ca acesta sa fie cat mai mic, lucru pe care il vei resimti ori de cate ori va trebui sa platesti factura la energie electrica. Se recomanda, de catre oricine, sa iti alegi un model care sa faca parte din clasa A, A+, A++ sau A+++, deoarece acestea au cel mai mic consum. De exemplu, diferenta dintre clasa A si clasa B este de 40 de procente, referitor la consumul inregistrat, iar cea dintre clasa A si clasa A+, atunci, diferenta e de peste zece procente. Alege-ti acel model de frigider care respecta obiceiurile tale casnice si vei gasi un aparat pe care il vei folosi, fara probleme, si peste multi ani de acum inainte.